Digitaalisella taiteella on potentiaalia näyttää hämmästyttävältä. Jos etsit verkosta, löydät runsaasti esimerkkejä digitaalisista luonnoksista, jotka näyttävät henkeäsalpaavilta ja aivan yhtä vaikuttavilta kuin monet perinteiset taideteokset. Siinä on myös järkeä: käytössäsi olevat digitaalisen taiteen työkalut helpottavat huomattavasti tarkkuutta, virheiden kumoamista ja juuri haluamasi värin ja siveltimen paksuuden saamista.

Ongelmana on, että useimmille ihmisille digitaalisen maalauksen aloittaminen voi tuntua vaikealta. Siinä ei ole vain suhteellisen jyrkkä oppimiskäyrä, vaan huomaat myös tarvitsevasi erilaisia ​​kalliita, tilaa vieviä ja hankalia työkaluja. Se tarkoittaa yleensä jonkinlaista Cintiqin kaltaisen yrityksen grafiikkatablettia, tehokasta tietokonetta, kallista ohjelmistoa ja tilaa digitaalisten taideteosten aloittamiseen.
Onneksi olemme kuitenkin nyt teknisesti siinä vaiheessa, että sen ei enää tarvitse olla niin. Digitaide on nyt harrastus, jonka kuka tahansa voi ottaa ja nauttia heti, pitää vain osata aloittaa. Tässä tarkastellaan, kuinka voit luoda digitaalisen taiteen käytön aloittamiseen tarvittavan kokoonpanon, joka on tarpeeksi kannettava, jotta siitä voi nauttia sylissäsi puistossa, ja joka on tarpeeksi lähestyttävä, jotta kuka tahansa voi kokeilla sitä…

Laitteisto

Aloitaksesi tarvitset ensin jonkinlaisen tabletin. Ei näytönohjain (josta tulee uskomattoman kallis), vaan pikemminkin tietokonetabletti, jossa on Windows 8.1. “Huippuluokan” Windows-tabletti tähän tarkoitukseen on Surface Pro 3, vaikka sillä on melko korkea hintaeste. Sen sijaan voisi ajatella jotain Dell Venue 8 Prota, joka on 8 tuuman tabletti, joka toimii atomiprosessorilla ja joka on paljon halvempi.
Ainoat varoitukset ovat, että tabletissa on oltava irrotettava näppäimistö, Windows 8.1 (kuten mainittiin) ja sen mukana tulee olla digitointikynä. Se on kynä, joka toimii näytön alla olevan kosketusmatriisin kanssa syötteiden tarkempaa rekisteröintiä varten. Näiden tulee olla paineherkkiä ja peräisin Wacomilta tai N-Trigiltä.

Ohjelmisto

Seuraavaksi tarvitset ohjelmiston aloittaaksesi. Hyvä uutinen on, että Windows 8:ssa on aivan loistava ohjelmisto, jonka avulla voit aloittaa suoraan pakettiin. Se olisi “Sketchbook Express”, joka on Sketchbook Pron “sovellus”-versio. Tämä hyödyntää täysimääräisesti aktiivista digitoijaa ja on helppo poimia ja käyttää, mutta siinä on paljon ominaisuuksia, joita voit odottaa tällaiselta vakavalta ohjelmistolta.
Mikä tärkeintä, Sketchbook Expressissä on “kerrokset”, jotka tarkoittavat, että voit luonnostella kevyesti ensin lyijykynällä, sitten mennä näiden viivojen yli tummemmalla kynällä ja sammuttaa sen alta paljastaaksesi terävän ja puhtaan kynäkuvan. Voit tehdä toisen kerroksen vain värejäsi varten, jolloin sinun ei tarvitse huolehtia liiaksi läikkymisestä viivojen ulkopuolelle.

Kokeile erilaisia ​​siveltimenvetoja, erilaisia ​​taidetyylejä ja eri värejä. Kun olet tyytyväinen tekemiisi, voit viedä kuvan käyttääksesi suodattimia työpöytäohjelmistossa, kuten GiMP (ilmainen vaihtoehto PhotoShopille). Kun olet kunnossa, voit harkita päivittämistä työpöytäsovellukseen Sketchbook Pro tai kokeilla jotain muuta, kuten Manga Studiota.